Raziščite Slovenijo

Trije posebni enodnevni izleti

Razmišljate o počitnicah v Sloveniji? Za tiste, ki jih zanimajo posebni slovenski dragulji, bomo pred in po kongresu organizirali tri enodnevne izlete. Če želite ekskluziven izlet, ki ga ni v programu, ga za vas uredimo po vaših željah. Kontaktiraj nas.

Rezervirajte posamezen izlet za 99 € ali vse tri izlete skupaj za 280 €!

The Karst

Kras, 9. julija 2022

UNESCO Škocjanske jame, Kobilarna Lipica, Predjamski grad

Potovanje v osrčje Krasa in raziskovanje Škocjanskih jam, podzemeljskega čudeža ter Kobilarne Lipica z dolgoletno tradicijo gojenja in šolanja znamenitih lipicancev.

Največji jamski grad na svetu, ki je na seznamu Guinnessovih svetovnih rekordov, pripoveduje slikovito zgodbo o časih, ko je moralo udobje popustiti varnosti in ko je zvok orožja pogosto utišal pesmi trubadurjev. Tako poseben in edinstven je, da ga uvrščamo med deset najbolj očarljivih gradov na svetu in tako romantičen, da ga veliko parov izbere za kraj svojih poročnih zaobljub.

Cena: 99 €

bled1jpg

Bled, 16. julija 2022

Blejsko jezero, Radovljica in Čebelarski muzej

Pojdite na enodnevni izlet in obiščite Blejsko jezero, očarljivo alpsko letovišče na obrobju Julijskih Alp z znamenitim otokom s cerkvijo. Srednjeveški grad leži na pečini nad Blejskim jezerom in ponuja najboljše razglede na samo jezero in okoliške alpske vrhove.

Slovensko čebelarstvo odlikuje večstoletna svetovno znana tradicija. Leta 2017 je bil rojstni datum pionirja slovenskega čebelarstva Antona Janše (20. maj) razglašen za svetovni dan čebel. Njegovo delo in delo ostalih slovenskih čebelarjev je na ogled v Čebelarskem muzeju v Radovljici.

Cena: 99 €

piran3jpg

Obala, 17. julija 2022

Socerb, Krajinski park Sečoveljske soline, Piran

Slovenska obala je butična, a nadvse očarljiva. To je najboljši enodnevni izlet za obisk slovenske obale in njenega zaledja.

Obiskali bomo grad Socerb in občudovali čudovit razgled na Trst. Nadaljevali bomo skozi obalno zaledje proti naravnemu parku Sečoveljske soline in tako odkrivali staro tradicijo pridelovanja soli v naravnem habitatu številnih ptic in drugih živali. Izlet bomo zaključili s sprehodom po zgodovinskem Piranu, najbolj slikovitem mestu na slovenski obali.

Cena: 99 €

Izleti so organizirani pod okriljem potovalne agencije Deseti brat www.desetibrat.si

Kontaktirajte nas

Heraldica Slovenica
p. p. 1526
SI-1101 Ljubljana
+386 41 597 821
pisarna@heraldica-slovenica.si
heraldica-slovenica.si
HS Logo

O nas

Društvo Heraldica Slovenica je neodvisno, nevladno in edinstveno društvo, ki je odprto vsem in nudi informacije o zastavah in uporabi le-teh. Pridružite se nam in prispevajte k razpravi o zastavah, grbih in sorodni simboliki.